Engagera dig som
volontär

Grundutbildning
För att bli volontär måste du gå vår studiecirkel i Mäns våld mot kvinnor och barn. Grundutbildningen är obligatorisk och ges för närvarande två gånger per år (vår och höst). Utbildningen är kostnadsfri för medlemmar och ger dig kunskaper inom områden som feminism, systerskap, separatism, kvinnorörelsens historia, myter om våld, våldets uttryck, normaliseringsprocessen och arbetet på vår kvinnojour.

För att bli godkänd som volontär vid Haninge kvinnojour behöver du delta vid studiecirkelns utbildningstillfällen. Läs mer om studiecirkeln här.  Vill du bli volontär fyll i formuläret bredvid.

Engagera dig som volontär
Att bli volontär innebär att du ger av din tid och ditt engagemang till oss och vi är tacksamma om du vill bli delaktig. Vi har volontärmöten en gång i månaden och vi ser gärna att du kan lägga minst 4 timmar per månad på ditt uppdrag.

Vi erbjuder dig som volontär:
En viktig grundutbildning.
Möjlighet till vidareutveckling genom externa och interna kostnadsfria utbildningar.
Gemenskap och systerskap.
Intern handledning i de projekt och aktiviteter som du deltar i.
Inflytande i volontärskapets utformning.
Möjligheter att bidra till samhällsförändring.

 

Bli stödmedlem

Som stödmedlem är du viktig för oss! Ju fler medlemmar desto större trovärdighet i våra diskussioner med beslutsfattare i kommunen. Som stödmedlem har du också möjlighet att påverka hur du anser att styrelsen ska driva föreningen.

Att bli stödmedlem i Haninge kvinnojour kostar 100 kronor per år. Om du vill bli stödmedlem sätter du in 100 kronor på plusgiro 88 46 29-7 eller betalar till vårt Swishnummer 123 522 99 01, skriver ditt namn och mailadress i meddelanderutan.

Endast kvinnor kan bli stödmedlemmar i vår förening. Om du är man eller av annan könsidentitet kan du bli gåvogivare, då gör du på samma sätt som är beskrivet ovan men du blir alltså inte medlem i föreningen.

 

Anmäl dig här!